2012. augusztus 7., kedd

Tiramisu tojás nélkül

Mindenki örök kedvence a tiramisu, én is szoktam csinálni, de ebben a nagy melegben nem volt kedvem nyers tojást tenni bele, ezért kitaláltam egy vaníliás-diós ízesítést hozzá, így nem fenyegetett senkit a szalmonella, és könnyebb is maradt az egész édesség.


A kép csak illusztráció


Némi újítást vezettem be, ami a hozzávalókat illeti, mivel a METRO-ban találtam egy olyan mascarpone-t, ami majdnem feleannyiba kerül mint a szarvasi, és -mint utólag kiderült- teljesen rendben van az íze, és még light is. Ő lenne az új szerzemény:





A babapiskótáknál nem értem, hogy miért van az összesen kristálycukor, de egyébként finom a Manner-é, és a múltkor akciós volt (lejárat előtti nap 50%-os ár),  úgyhogy rendesen betáraztam.

Hozzávalók:
500 gramm mascarpone
400 gramm babapiskóta
2 zacskó vaníliás cukor
2-3 evőkanál cukor
1 vaníliarúd
10-15 dkg dió
2 dl habtejszín
2 dl feketekávé
1 evőkanál sütőrum
5 dkg kakaópor (keserű)

A mascarpone-ba keverjük a darált diót, a vaníliás cukrot, a kikapargatott vaníliarudat és a cukrot, jól elkeverjük.
A tejszínt felverjük, a habot a krémhez keverjük.

A kávéba öntjük a rumot, és belemártogatjuk a babapiskótákat, majd rétegezve a krémmel egy tálba pakoljuk.

A tetejét kakaóporral szórjuk meg.

Ennyi, nem egy ördöngösség :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése