2014. augusztus 29., péntek

Amerikai palacsinta csokival

Eddig még csak egyszer csináltam ilyen palacsintát, valahogy nem is hiányzott, amikor palacsintára vágytam, a hagyományos verziót csináltam mindig, szigorúan kakaósat és túrósat. A lekvárt sosem szerettem, és sokáig a sós palacsintákat is kerültem.

A múlt hétvégén viszont nem volt itthon a gyerek, így ehettünk tojásosat anélkül, hogy neki valamit külön kellett volna készíteni, és emellett döntöttem.

Az eredeti recept itt található, én annyit változtattam rajta, hogy teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam (mert elfogyott itthon a finomliszt), és kihagytam az áfonyát, mert csak erdei gyümölcs keverék volt itthon, amit viszont apjuk nem szeret (sok a mag benne, amivel telemegy a foga) :-)

Még az jutott az eszembe utólag, hogy nagyon finom lett volna valami karamellás diós öntettel, mivel itthon nem jellemző a juharszirup. Legközelebb lehet, hogy így fogom csinálni. Apa egyébként lekvárt tett rá, én meg egy icipici Nutellát, de mivel belül is ott a csoki, tényleg nem kell sok.

Kicsit más tempóban sül mint a normál pali, és persze az adagolás is más, sokkal kevesebb tészta kell, de kb. a másodiknál már ráéreztem a dologra. Nagyjából 10 palacsinta lett belőle.



3 dl tej
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 evőkanál porcukor
10 dkg étcsoki apróra vágva
annyi liszt, amennyit felvesz (0.5 bögre az eredetiek szerint)
1 evőkanál olaj (szerintem nem árt, elkerülendő a leégést)

Felverjük a tojásokat, és összekeverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a tejet, a sütőport, és annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. A csokit a végén keverjük bele, illetve a gyümölcsöt is, ha valaki szeretne bele.

Oldalanként 1-2 perc elég, nagyon kell figyelni, mert gyorsan sül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése