2012. március 31., szombat

Meggypuding muffin avagy a férjem kedvence

Ez a muffint a jó példa rá, hogy nem feltétlenül kell csoki ahhoz, hogy jó legyen egy muffin :-) A meggypuding muffint pedig hihetetlenül könnyű elkészíteni, kezdők is boldogulnak vele.

A forrásom ez esetben Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok című könyve. Ebben elég sok sós muffint találni a szokásos édesek mellett, de nem csak klasszik sütik vannak benne, hanem olyanok is, amiket leveles tésztából vagy rizsből készített el a muffinsütőben. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Idézet a könyvből: "Itt nem a keményítőből (pudingpor) és tejből főzött pudingról van szó, hanem a tradicionális pudingról, amely valójában inkább felfújt és vízfürdőben fő meg. Tömörebb állagú és inkább süteményre hasonlít..."

Hozzávalók 12 darabhoz:

1 üveg meggy (nettó lé nélkül 350 g)
1 teáskanál sütőpor
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
20 dkg liszt

A meggyet lecsepegtetjük, de a levéből kimérünk 1.5 dl-t, és a meggyel együtt felforraljuk. Belekeverjük a sütőport (kicsit habzani fog), és hagyjuk kihűlni.

A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is, majd habosra keverjük. Gyorsan beledolgozzuk a lisztet, majd a meggyet is a levével együtt.

A muffinsütőbe szétadagoljuk a tésztát, és előmelegített ( a könyv szerint 180 ill. légkeveréses sütőben 160 fokon) sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Az állagnak a pudinghoz hasonlónak kell lennie, ezért semmiképpen se hagyjuk sokáig a sütőben.

A meggylé miatt a tészta színe rózsaszín lesz. A szerző azt javasolja, hogy aki nem szeretné ezt, az használjon a meggylé helyett valamilyen világos gyümölcslevet pl. körtét.

A könyvben nagyon szép fotók vannak, ezért most azt teszem ide, ami itt szerepel, de a másikon az én művem van :-) Az nem néz ki ilyen jól, de nagyon finom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése