2012. október 19., péntek

pizza

Már megint egy Stahl Judit recepttel készültem :-)

A múltkor iszonyúan megkívántam a pizzát, de nem akartam rendelni, mert az drága is, meg egy pizza nem is elég hármunknak, mert már a gyerek is eszi :-)

Előkerestem tehát a receptgyűjteményemet, és Voilá!
A recept amit itt láthattok, 1 pizzára szól, ami-mint kiderült-kevés lett, mert annyira jól sikerült, hogy az aznap látogatóba jött apósom és anyósom is ettek belőle, így apának már csak kevés maradt vacsorára. Legközelebb a dupláját csinálom szerintem :-)

250 g langyos lisztet átszitálunk, összekeverjük 1/2 ek sóval és 1 tk oreganoval, valamint egy kis frissen őrölt borssal

Egy másik tálba 1/2 cs szárított élesztőt, 1.5 dl langyos vízet, 2 ek olívaolajat és 1/2 tk cukrot elkeverünk, majd a robotgépet felszereljük a dagasztókarokkal, lassú fokozatra állítjuk, a  fűszeres lisztet lassan hozzáadjuk a vizes keverékhez, majd amikor már az összes liszt benne van,  a gépet erősebbre állítva kb. 5 percig keverjük, utána kézzel is átgyúrjuk (ragad mint állat, de később ez majd elmúlik)

Vékonyan kiolajozott tálban kb 45 percig a duplájára kelesztjük (meleg helyen!).

Röviden átgyúrjuk, kinyújtjuk és a kiolajozott sütőformában 15 percig pihentetjük. Érdemes a deszkát és a sodrófát is kicsit beolajozni, hogy semmihez ne ragadjon oda a tészta. Nekem nincs pizzasütő formám, de tepsiben is ugyanolyan jól megsüthető, csak akkor nem kerek :-)

Paradicsomszósz: 400 grammos hámozott parikonzervet, 1-2 tk oreganot, 2 gerezd fokhagymát, 2 ek olívaolajat teszünk a  turmixgépbe, meg is borsozzuk, és ha van, 1-2 ek paradicsomsürítmény is mehet bele, hogy ne legyen nagyon híg.

Feltét szinte bármi lehet, és rengeteg dolgot pakoltam rá, de persze ez nem kötelező :-)

Fénykép sajnos nincs, annál hamarabb fogyott el, hogy lefotózhattam volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése