Forrásom ezúttal a Nők Lapja Konyha (2012 október), amiről már kiderült párszor, hogy nagyon jó recepteket közöl. Az is nagyon tetszik benne, hogy ismert gasztrobloggerek receptjeit is rendszeresen közli, pl. Mautner Zsófiáét, Vrábel Krisztáét stb.
Maga a recept úgy néz ki, hogy a 160 grammos szénhidrátos diétához csináltak recepteket, és ebben a receptben egy kis marhahús is van, valamint nyírfacukor. Így egy adagnak a szénhidráttartalma 31 gramm. Az egész saláta összesen 66 gramm szénhidrátot tartalmaz, de szerintük ez egy négyszemélyes adag. Természetesen ez arra vonatkozik, ha nyírfacukrot használunk a saláta elkészítéséhez.
Ezt csak azért írtam le ilyen alaposan, mert hátha valaki diétázóként téved ide :-)
Én a gyerek keresztelőjére csináltam belőle egy orbitálisan nagy adagot, de most az alapreceptet írom le, nyilván ha valaki sokat akar csinálni, felszorozza a hozzávalókat.
30 dkg fehérkáposzta
30 dkg lila káposzta
20 dkg sárgarépa
1 fej lilahagyma
só
bors
1 ek borecet
10 dkg majonéz
3 dl natúr joghurt
1 ek mustár
1 ek nyírfacukor
A káposztákat és a répát reszeljük le, a hagymát szeleteljük fel. Elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borecettel.
A majonézt, a joghurtot, a mustárt és a nyírfacukrot keverjük alaposan össze, majd adjuk a salihoz.
Elképesztően jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése