Ez egy nagy sikerű családi recept, eddig nem volt olyan, akinek ne ízlett volna.
Én kifejezetten azért szeretem, mert 1. nem szeretem az almát sütiben, ebben viszont nem érződik, 2. pofonegyszerű az elkészítése, 3. mázzal együtt és anélkül is szuperjó.
Figyelem, a következő mennyiség egy hatalmas adaghoz van (nálunk nem érdemes kevesebbet sütni), de természetesen lehet felezni is a mennyiséget.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg cukor
25 dkg reszelt alma (kb. 3 almából jön ki)
4 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg dió
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
20 dkg porcukor
4 dkg kakaó (holland)
4 evőkanál tej
diónyi vaj
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, hozzákeverjük a cukrot, a citromhéjat, és a 4 tojássárgáját, kb. 15 percig keverjük robotgéppel.
Egy másik edényben a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukros keverékhez adjuk, majd a durvára vágott diót is belekeverjük. A legvégén a felvert habot óvatosan beleforgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a kakaót is.
Az elkészült süti tetejét (még melegen) villával szurkáljuk meg, úgy öntsük rá a mázat, így együtt hűlnek ki, és a lyukacskákon be tud szivárogni a máz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése