2013. június 26., szerda

fasírt-szerintem

A fasírt szerintem pont egy olyan étel, amit minden család másképpen csinál, és mivel a gyerek most nem ehet tojást, kipróbáltam anélkül is, és teljesen jó lett, nem esett szét a massza. Ezt a verziót még az anyósom is megdicsérte, sőt, már olyan is volt, hogy külön kérte, hogy ezt csináljam!

Íme az én variációm:

1 kg darált sertéshús (lehetőleg Kométa)

édesnemes pirospaprika
3 szikkadt zsemle, vagy 3 vastag szelet szikkadt kenyér (héj nélkül)
6-7 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém
1-2 fej vöröshagyma vagy vöröshagymakrém
rozmaring
majoranna
bors
petrezselyem
zsemlemorzsa
2 tojás, ha valaki nem allergiás, de elhagyható

A hagyma vs hagymakrém kérdéssel kapcsolatban az a helyzet, hogy a nyers hagyma erősebb ízű, a krém viszont azért jobb, mert nem maradnak nagy hagymadarabok a fasírtban, amik kilógnak, vagyis esztétikusabb a végeredmény.

A húst összekeverjük a fűszerekkel, a zsemléket vagy kenyeret vízbe áztatjuk 1 percre, és kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a masszához. Kis golyókat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése