2013. november 16., szombat

Szuper illatos forralt bor

Nem vagyok valami nagy alkoholfogyasztó, de ma hivatalosak voltunk Julie egyik bölcsis barátjáékhoz vendégségbe, és gondoltam viszek valami finomságot. Azért is esett a választásom a forralt borra (azon kívül, hogy szezonja van), mert nyár óta volt egy rozé a hűtőben, amiből egyetlenegyszer ittam meg egy picit a negyven fokos kánikulában rengeteg szódával, és gondoltam, hogy itt az alkalom, hogy végre felhasználjam.

1 üveg rozé
2 bio citrom héja
3 evőkanál barna cukor
1/2 citrom leve
2 dl 100%-os narancslé vagy egy-két narancs leve
6-8 szegfűszeg
1 teáskanál forralt bor fűszerkeverék
1 csipet puncs fűszerkeverék (elhagyható)

+ a titkos összetevő: 3 dl meggylé (meggybefőtt leszűrt levét használtam)

A citrom héját és a bort egy-két órára összeöntöttem, majd hozzáadtam a többi alkotóelemet, és jól felmelegítettem. Kis hűlés után leszűrtem, és üvegbe töltöttem.

Fontos! A forralt bort nem szabad ténylegesen felforralni, mert akkor elillan belőle az alkohol. A nevét nem erről kapta az ital. Az alkohol forrási pontja 79 fok, tehát eddig szabad csak melegíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése